Fotoclub.nl

UPDATE: Dit project heeft recent een grote update gehad. Klik hier om de update van dit project te bekijken.

In het kort

FotoClub.nl streeft ernaar om de nummer 1 fotografie community van Nederland te zijn. Op FotoClub.nl kun je zowel online als klassikaal cursussen en workshops volgen. Het uitgangspunt is het samenbrengen van geïnteresseerden en het vormen van een community. Ook worden er door meerdere auteurs interessante blog artikelen geschreven. De community kan over deze blogartikelen discussiëren.

Gebruikers

Een nieuwe gebruiker kan snel en envoudig zijn account registreren. Na registratie kan de gebruiker inloggen en zijn gegevens aanvullen. Een gebruiker kan een avatar en banner instellen om zo zijn of haar profiel te personaliseren.

Aanmelden voor een cursus

FotoClub biedt diverse fotografie cursussen aan. Deze cursussen zijn verdeeld over drie moeilijkheidscategorieën. De cursussen worden zowel klassikaal als online gegeven.

Online e-learning

Wanneer de vorm van de cursus online is praten we over online e-learning. De gebruiker kan op iedere locatie en tijd het lesmateriaal volgen.

Reviews

Na het volgen van een cursus wordt de gebruiker uitgenodigd voor het plaatsen van een globale review. De gebruiker krijgt hiervoor een mail met een link. Ook is het mogelijk om specifieke cursussen te beoordelen door het toekennen van sterren. Reviews worden voorzien van structured data (rich snippets). Deze data kan door Google worden uitgelezen.

Cadeaubonnen

Bij FotoClub zijn ook cadeaubonnen te verkrijgen. Deze kunnen zelf geprint worden, of per post of per e-mail opgestuurd worden door FotoClub. De gebruiker kan zelf het bedrag vaststellen en de cadeaubon personaliseren voor de ontvanger.

Blog

Op de FotoClub website worden vele interessante blog artikelen geschreven door verschillende auteurs. De community kan over deze artikelen discussiëren door middel van het reactiesysteem.

Koppelingen

FotoClub heeft meerdere koppelingen met derde partijen om haar dienstverlening te verbeteren.

Mollie

Mollie voorziet FotoClub van vele veilige betaalmogelijkheden (o.a. iDeal, PayPal, MasterCard en Bitcoin).

ActiveCampaign

ActiveCampaign wordt ingezet voor e-mail marketing en het automatiseren hiervan. Om dit mogelijk te maken is de FotoClub website gekoppeld aan deze dienst. Zo worden gebruikers bij verschillende acties in het ActiveCampaign systeem geregistreerd, bijvoorbeeld wanneer zij zich aanmelden als cursist of voor de nieuwsbrief.

ScriptKIT

De gehele FotoClub website wordt beheerd met het ScriptKIT CMS systeem. Het ScriptKIT CMS is volledig ingericht en afgestemd op de FotoClub website waardoor het gebruik eenvoudig is.

Review

Na een paar jaar op zoek te zijn geweest naar een goede websiteontwikkelaar ben ik terecht gekomen bij Scriptex. Duidelijke communicatie en een snelle en foutloze afhandeling. Mocht er toch nog een puntje op de i gezet moeten worden dan wordt dat binnen een mum van tijd opgelost. Een echte aanrader!

Marcel Wiegerinck